wielem

Hero image

Bepaal je route

VOOR

De belangrijkste beslissing is genomen: er gaat gefietst worden! Maar waar gaat de reis eigenlijk heen? En hoe kies je een leuke route uit?

Soorten routes

Voor je eerst fietstrip heb je aan Nederland het perfecte land. Lekker plat, goede treinverbindingen en korte afstanden tussen dorpen. In dit kleine landje valt genoeg te zien, maar de mogelijkheden zijn letterlijk grenzeloos. Er is niets zo mooi als een verre wereldstad binnen fietsen op een trip die je vanaf de voordeur bent gestart.

Route inspiratie

Welke route kies je dan precies? Nou, gelukkig gingen vele je al voor en delen fietsers graag hun ervaringen. Wielem is fan van een aantal fietsplatforms en ervaren bikepackers.

Als je graag Nederland op de fiets wilt ontdekken, ga dan naar de website van Nederland Fietsland. Op deze website vind je vier zorgvuldig uitgekozen LF routes. Deze Lange Fietsroutes zijn ideaal voor een comfortabele eerste fietsreis. Wil je Nederland liever uit? Voor fietstochten dwars door Europa moet je de EuroVelo-routes hebben.

Heb je juist behoefte aan andermans ervaringen? Lees dan de persoonlijke reisverslagen van het duo van On a Bike. Meer interesse in het grote avontuur? Voor lange trips vind je talloze routes en reisverslagen op het internationale platform Bikepacking.

Rekening houden met het lokale klimaat

Het prettigst fiets je bij een temperatuur van zo'n 15°C tot 25°C. Hou daar rekening mee tijdens het plannen van je trip en fietst niet dwars door Spanje in juli of Denemarken in oktober. Blader hieronder door de maanden van Europa en zie welke gemiddelde temperaturen horen bij de afzonderlijke landen.

mei

30°C
25°C
20°C
15°C
10°C
5°C
0°C
-5°C
-10°C
vorige artikel
volgende artikel

Waarom Wielem?

Wielem zet zich in voor een wereld met meer fietsgekkies.

Waar is Wielem?

fietsmetwielem

tringtring@wielem.nl