wielem

Hero image

Fietsen en fietstassen

VOOR

Je kan met elke fiets op reis. Hoe langer de afstanden en hoe meer dagen, hoe beter de fiets moet zijn. Check hier welke fiets voor jou geschikt is.

1. Stadfiets

Voor een dag- of weekendtripje kun je gewoon met je stadsfiets op pad. Het gaat niet zo snel, maar het zit wel comfortabel. Een prima optie voor als je het wilt uitproberen.

Stadsfiets
Een stadsfiets door Janske Dekkers 📷

2. Racefiets

Op een moderne of een oude hippe racefiets zal je een stuk sneller gaan, maar zorg dat je een broek met zeem draagt en pas op voor slecht wegdek. De dunne banden zijn namelijk niet zo geschikt voor bospaadjes of ander ruw terrein.

Racefiets
Een racefiets door Kalle Stillersson 📷

3. Toerfiets

Het beste is de toerfiets of hybride. Redelijk licht en comfortabel. Hier kun je weken op fietsen. Vergeet niet dat lenen en huren ook kan. Het is immers zonde om allemaal nieuwe dingen te kopen, toch?

Toerfiets
Een toerfiets door Derek Thomson 📷

Fietstassen

De fietstas is afhankelijk van welke fiets je hebt. Voor je eerst trip heb je geen fancy tas nodig. Als je voor het eerst gaat raden we je aan gewoon iets te lenen. Zoek je toch wat meer kwaliteit? Dan moet je ‘panniers’ hebben, dit zijn fietstassen die ideaal zijn voor lange tours. Ortlieb is een populair merk, daar kan je jaren mee vooruit. Je hebt pannier tassen voor bagagedragers aan het voor- en achter wiel.

Als je geen bagagedrager hebt, dan zijn ‘saddle bags’ ideaal: tassen die je onder je zadel knoopt. Je kunt niet veel meenemen maar je bent super lichtgewicht. En ga je gewoon met je oma-fiets? Dan is een simpele woon-werk fietstas prima.

Panniers
Panniers door jrkotrla 📷
Saddle bag
Saddle bags door Niklas Ohlrogge 📷
vorige artikel
volgende artikel

Waarom Wielem?

Wielem zet zich in voor een wereld met meer fietsgekkies.

Waar is Wielem?

fietsmetwielem

tringtring@wielem.nl