wielem

Hero image

Ander vervoer

TIJDENS

Bikepacking hoeft niet te betekenen dat je alleen maar de fiets pakt. In tegendeel! Maar welke optie heb je wanneer je fiets mee moet?

Treinen binnen Nederland

Trein
Deze trein is gefotografeerd door Lukas Boekhout 📷

Pak de trein als je eens ergens anders je fietstocht wilt beginnen dan bij je voordeur. Of als je geen zin hebt om na een fietstocht dezelfde weg weer terug te fietsen. Of gewoon als het een dagje allemaal tegen zit.

In Nederland mag je je fiets in bijna elke trein meenemen. Je moet er alleen wel een los kaartje voor kopen en je mag alleen buiten de spits reizen.

Treinen over de grens

Trein
Buitenlandse trein door David Hellmann 📷

In het buitenland is het over het algemeen ook geen probleem om een fiets mee te nemen. In Frankrijk is het bijvoorbeeld zelfs gratis! In hogesnelheidstreinen is het helaas niet altijd mogelijk, maar bedenk dan dat zelfs in een boemeltje je sneller op bestemming zal zijn dan wanneer als je het stuk gaat fietsen.

Bus

Flixbus
De bekende groene prijsvechter door Joel Tinner 📷

Heb je tijdens je fietstocht al je geld opgemaakt en zoek je de goedkoopste manier terug naar huis? In veel internationale bussen kun je je fiets gewoon meenemen voor een kleine vergoeding.

Over het water

Flixbus
Een watertaxi in Rotterdam door Micheile 📷

Nederland waterland! Op veel populaire fietsroutes moet je wel een keer een rivier oversteken met een pontje of een ander bootje. Nou, goed nieuws. Want in het fietsseizoen varen de meeste veerponten de hele week en hoef je meestal niet lang te wachten. Op veerponten.nlkun je de actuele vaartijden zien van alle ponten in Nederland. Handig!

vorige artikel
volgende artikel

Waarom Wielem?

Wielem zet zich in voor een wereld met meer fietsgekkies.

Waar is Wielem?

fietsmetwielem

tringtring@wielem.nl