wielem

Hero image

Eten en drinken onderweg

TIJDENS

Op de plaats van bestemming kun je natuurlijk eten bij een restaurant naar keuze, maar onderweg moet je ook eten en drinken.

Calorieën en koolhydraten

Op een fietstrip moet je je energie uitspreiden over de dag. Dat betekent dat je gewoon rustig aan moet fietsen en vaak pauzeert. Bijvoorbeeld elk uur fietsen een 5 a 10 minuten pauzeren.

Je zal ook meer moeten eten dan op een normale dag. Het is dan beter om niet te grote maaltijden te eten, maar iets vaker onderweg. Eten met veel koolhydraten verbrand je makkelijk en snel, zoals brood, rijst of pasta. Als je merkt dat je een beetje uitgeput bent kun je ook iets kiezen met veel suiker zoals een banaan, krentebol of chocolade. Met deze snelle energie zal je snel opknappen.

Voedsel voor onderweg

Drink regelmatig

Het ligt voor de hand, maar het is te belangrijk om het onbenoemd te laten: drink genoeg water! Zorg dat je ‘s ochtends al wat extra water drinkt en neem onderweg regelmatig een slok. Zeker als de zon hard brand zal je veel transpireren. Zorg op zulke dagen dat je het dorstgevoel voor bent door zo’n elke

Bidon

Supermarkten zijn super

Supermarkt

Afhankelijk van waar je fietst zul je meestal wel een dorp tegenkomen waar je kunt lunchen. Houd hiervoor rekening met feestdagen en lokale openingstijden. Voor de meer uitgestrekte stukken ben je aangewezen op een supermarkt. Voordelig en makkelijk voor onderweg!

vorige artikel
volgende artikel

Waarom Wielem?

Wielem zet zich in voor een wereld met meer fietsgekkies.

Waar is Wielem?

fietsmetwielem

tringtring@wielem.nl