wielem

Hero image

Navigeren kun je leren

TIJDENS

Je kunt op meerdere manieren je weg vinden in en buiten Nederland en zo moeilijk is dat niet. Wielem stelt een aantal opties voor.

1. Fietsborden

Fietsborden

Navigeren met borden is het meest relaxt. Vooral de groene, want deze toeristische routes gaan door de mooiste omgevingen. Stippel een dag van tevoren de route uit door te bepalen via welke dorpen je wilt fietsen. Gebruik onderweg dan de fietsborden van dorp naar dorp.

2. Fietsknooppunten

Fietsknooppunten

Een fietsknooppunt is een genummerde kruising of splitsing en wordt aangegeven met een bordje zoals die op de volgende pagina. Ze staan bij elk kruispunt en wijzen naar het volgende fietsknooppunt. Je zou ze op je hand kunnen schrijven en door heel Nederland tot op de bocht nauwkeurig een route kunnen volgen. Een nadeel is dat je goed moet opletten om ze op tijd te spotten. Wij raden aan ze alleen te gebruiken bij dagtrips in Nederland.

3. Lange afstand Fietsroutes

Lange afstand Fietsroutes

De fietsknooppunten sluiten perfect aan op de lange afstand fietsroutes (LF-routes). Deze LF fietsroutes verbinden stad en land via mooie routes en zijn ideaal voor meerdaags fietsen.

4. EuroVelo routes

Eurovelo routes
Europese routes door EuroVelo 📷

Zet je schrap. Er is een fietsroute netwerk gemaakt die het hele Europese continent kriskras doorkruist. Van de Noorwegen tot Spanje, van Ierland tot Rusland. Als je een EuroVelo route fietst ervaar je een grenzeloos Europa. De routes zijn continu in ontwikkeling, maar niets houd je tegen om er een te proberen. Uiteindelijk zal het hele netwerk 90.000 km omvatten!

5. Route apps

Route apps

Als je vooral met borden navigeert is Google Maps prima om af en toe op terug te vallen, maar er zijn ook speciale fietsroute apps. Zo heb je de ‘LF-app’ voor LF routes en ‘Fietsknoop’ voor fietsknooppunten. Een andere waar wij fan van zijn is ‘Komoot’. Daar staan van over heel de wereld routes in.

Blijf flexibel

Je kunt op meerdere manieren je weg vinden in en buiten Nederland. De combinatie van al deze manieren zorgt ervoor dat je flexibel blijft. Gebruik bijvoorbeeld vooral fietsborden en als je even hulp nodig hebt, pak dan je telefoon erbij voor Google Maps. Je mist dan soms een stukje van de toeristische route maar je blijft in ieder geval in beweging en dat is wel zo prettig. Wielem stelt deze 5 opties voor.

vorige artikel
volgende artikel

Waarom Wielem?

Wielem zet zich in voor een wereld met meer fietsgekkies.

Waar is Wielem?

fietsmetwielem

tringtring@wielem.nl