wielem

Hero image

Overnachten

TIJDENS

Van een comfortabel kingsize bed tot de vrijheid van slapen in een tentje. Op een fietsvakantie slaap je elke nacht weer ergens anders. Wat zijn de opties?

Slapen waar je wilt

Je kunt ervoor kiezen om elke overnachting al weken van te voren te boeken. Maar, je kunt ook last-minute boeken zodat je nog wat vrijer bent in hoe ver je op een dag fietst of welke kant je op gaat. Onze tip is om bijvoorbeeld de eerste twee dagen van te voren te boeken en de overige overnachtingen onderweg te regelen. Als je je zorgen maakt over je fiets, vraag dan vooraf of je deze veilig kunt stallen.

Vrienden op de fiets

Er zijn nog veel meer fietsgekken zoals jij en sommige hebben zich aangesloten bij vrienden op de fiets. Dit is in principe gewoon AirBnB, maar dan voor fietsers. Je moet je aanmelden als lid en overnachten kost voor volwassenen overal 22,50. Verwacht hiervoor geen luxe, maar een bed voor één nacht en een stevig ontbijt. Met ruim 5.000 logeeradressen in Nederland is er altijd wel een adres in de buurt.

Warmshowers

Het wordt nog gekker. Voor de internationale variant kun je terecht bij cycling community Warmshowers. Die zijn actief over de hele wereld en daar is overnachten volledig gratis. Het wordt natuurlijk ook gewaardeerd als je zelf host wordt en een bed beschikbaar stelt voor een mede-fietser.

vorige artikel
volgende artikel

Waarom Wielem?

Wielem zet zich in voor een wereld met meer fietsgekkies.

Waar is Wielem?

fietsmetwielem

tringtring@wielem.nl