wielem

Hero image

Rivieren en Ruhrgebied

BUITENLAND

Fiets in een paar dagen van Rotterdam naar Keulen. Door het oer-Hollandse land van Maas en Waal en het oer-Duitse industriƫle Ruhrgebied.

275 KM

|

2-4 DAGEN

|
62 KRENTENBOLLEN
Kaart van de route

Het land van Maas en Waal

Deze route gaat ervanuit dat je ergens rondom de Maasstad begint. Vanaf Rotterdam volg je de Maas, de Merwede en de Waal tot aan Nijmegen. Als je bordjes wilt volgen zijn er zijn verschillende bestaande fietsroutes beschikbaar voor dit stuk, zoals bijvoorbeeld de Rijnfietsroute.
Het land van Maas en Waal is het gebied tussen, je raadt het al, de Maas en de Waal. Het ligt ten westen van Nijmegen en met de buitenpolders, eendenkooien, uiterwaarden en boomrijke eilandjes is dit gebied een oer-Hollands stukje land. Boudewijn de Groot schreef er een liedje over.

Het land van Maas en Waal
Foto nabij Nijmegen door Lucas van Oort šŸ“·

Geniet nog maar even van die mooie natuur want na Nijmegen wordt de omgeving een stuk industriƫler. Over de grens kom je namelijk in het Duitse Ruhrgebied terecht, maar hier zijn ook genoeg dingen te zien!

Landschaftspark Duisburg-Nord

Een hoogovencomplex uit 1902, vervallen en verlaten en inmiddels een openbaar park. Klauter over buizen, smeltovens of lopende banden en beklim Hochofen 5 voor een mooi uitzicht.
Behoefte aan nog meer industrie? Nordrhein Westfalen heeft een heuse Route der Industriekultur uitgezet.

Landschaftspark Duisburg-Nord
Foto van Landschaftspark Duisburg-Nord door Thomas Wensing šŸ“·

Ehrenfeld

Keulen, je bestemming is bereikt! Fiets een rondje om de Dom maar sla ook zeker de wijk Ehrenfeld niet over. Ooit een industriƫle buurt maar nu een van de leukste wijken van Keulen vol kleurrijke street art, tweedehandswinkeltjes, galerijen en cafƩs.

Ehrenfeld
Bahnhof Kƶln-Ehrenfeld door Duitsland correspondent door Bea Jakobi šŸ“·
vorige artikel
volgende artikel

Waarom Wielem?

Wielem zet zich in voor een wereld met meer fietsgekkies.

Waar is Wielem?

fietsmetwielem

tringtring@wielem.nl